Confidenţialitate

Cazul morții Laurei Roșca. Autoritățile iau în calcul două scenarii: sinucidere sau accident | AUDIO

Autoritățile iau în calcul două scenarii în cazul morții Laurei Roșca, tânăra cunoscută drept DJ Lalla: sinucidere sau accident, având în vedere că marea era agitată în acea zi, iar salvamarii arboraseră steagul roşu. Laura Roșca a fost găsită moartă pe plajă, joia trecută, în stațiunea Mamaia.

Șefa IPJ Constanţa, Mădălina Vlangăr, despre filmul evenimentelor din ziua morții Laurei Roșca

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am primit un apel 112 cu privire la faptul că pe plajă, în dreptul restaurantului Diplomatic, se află cadavrul unei tinere adus la mal de apă. Echipa operativă s-a deplasat la fața locului într-un timp de reacție mai mic de 5 minute – fișa de eveniment arată 2 minute – unde au constatat absența semnelor vitale și totodată și a urmelor de violență. Echipa a efectuat cercetarea la fața locului, iar cadavrul a fost preluat la Morga Cimitirului Constanța pentru efectuarea necropsiei”, a explicat Șefa IPJ Constanţa, Mădălina Vlangăr.

Tânăra a murit înecată, iar pe corpul ei nu s-au găsit urme de violență

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Au fost ridicate, ulterior, imagini video, au fost audiați martori, iar în certificatul de constatare a decesului a fost menționată drept cauză Asfixia Mecanică prin Înec – fără urme de violență. Au fost prelevate probe toxicologice și histopatologice – la acest moment nu avem raportul cu rezultatul analizelor, iar din toate datele pe care le avem la acest moment luăm în calcul fie un act suicidal, fie un accident. Aș fi vrut să menționez că de trei zile, inclusiv în ziua producerii evenimentului, salvamarii aveau arborat steagul roșu din cauza valurilor puternice”, a mai spus Șefa IPJ Constanţa, Mădălina Vlangăr.

Polițiștii care s-au ocupat de caz nu vor fi sancționați

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu se pune problema vreunei sancțiuni disciplinare la acest moment, așa cum a apărut în spațiul public. Îmi doresc să menționez că declarația mea se referă strict la activitatea polițienească, nu la cea de urmărire penală – palier pe care nu am ce să le reproșez în acest moment colegilor mei. După cum cunoașteți, în privința dosarului penal și a datelor care pot fi furnizate, acesta este apanajul exclusiv al Parchetului”, a menționat șefa IPJ Constanța.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: O tânără care lucra la un post de radio din București a fost găsită decedată pe malul mării