Confidenţialitate

Centrele fixe de recenzare din București, luate cu asalt: „Este inuman ce se întâmplă, ore întregi de așteptare” | AUDIO

Haos în centrele fixe de recenzare din Capitală. Zeci de oameni, în mare parte vârstnici, așteaptă ore în șir la centrul din Piața Obor să completeze chestionarele pentru recensământ.

De frica amenzilor și pentru că nimeni nu a venit la ușa apartamentelor, mulți bucureșteni au mers să completeze chestionarele pentru recensământ la centrele fixe.

Se stă la coadă ore în șir la centrul din Piața Obor iar la ghișee sunt numai patru recenzori, a povestit la Europa FM Iulia, care a așteptat de la ora 7.00:

„Eu am vrut pe platformă dar n-a mers, de aceea am fost nevoită să vin aici. Am laptopul cu mine, lucrez.”

Iulia spune că mulți dintre cei care stau la coadă sunt oameni în vârstă:

„Sunt foarte multe persoane în vârstă, sunt foarte mulți pensionari, Doamne, deci este inuman ce se întâmplă, pe cuvântul meu. Mie nu-mi vine să cred, atâtea ore chiar dacă nu sunt în picioare, dar atâtea ore pe un scaun și sunt persoane care au venit și săptămâna trecută și au renunțat, au venit astăzi, au venit ieri.”

În Sectorul 2 sunt 6 centre de recenzare fixe.

Recensământul ar trebui să se încheie pe 24 iulie – dar șefii Institutului Național de statistică iau în calcul să mai prelungească încă o dată termenul cu o săptămână. O decizie finală urmează să fie anunțată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Mai multe centre fixe pentru recenzare vor fi deschise în București. Șeful INS îi îndeamnă pe oameni să meargă direct la acestea | AUDIO