Confidenţialitate

Cătălina Ponor – singura campioană română care nu a dezamăgit duminică la Rio

Sportivii români au avut încă o zi slabă la Jocurile Olimpice, cu excepția gimnastei Cătălina Ponor și a înotătorului Robert Glinţă.

La tenis, Irina Begu, cea mai bine cotată jucătoare română după Simona Halep – care nu participă, a fost eliminată încă din primul tur în 3 seturi: 4-6, 6-3, 3-6, de japoneza Nao Hibino. Clasată pe locul al 31-lea mondial, Begu o învinsese săptămâna trecută la Florianopolis pe nipona de pe poziția a 84-a WTA.
Și Andreea Mitu, a 195-a în ierarhia profesionistă, a ieșit din primul tur, depășită de a 4-a jucătoare a lumii – Garbine Muguruza. În fine, dublul feminin format din Begu și Monica Niculescu a cedat după primul meci în fața unui cuplu din Taiwan. Niculescu ieșise și ea la simplu, iar acum a rămas în concursul feminin perechea Andreea Mitu / Raluca Olaru.

Și marii favoriți pe plan mondial s-au făcut de râs: liderul ATPNovak Djokovici a pierdut contra argentinianului Juan Martin Del Potro, în timp ce surorile Serena și Venus Williams – de 3 ori campioane olimpice, nu au putut trece de cehoaicele Lucie Safarova și Barbora Strycova.

În fine, una dintre candidatele României la o medalie olimpică – judoka Andreea Chițu nu a trecut de faza sferturilor la categoria 52 kg. Ea a învins-o mai întâi prin ippon pe o spaniolă, apoi a cedat prin yuko în fața italiencei Odette Giuffrida, după ce s-a accidentat la picior. Amintim, Monica Ungureanu a fost eliminată din primul tur la categoria 48 kg. România va mai fi reprezentată la judo doar de vicecampioană olimpică en-titre Corina Căprioriu la 57 kg și Daniel Natea la +100kg.

Un succes notabil l-a avut gimnasta Cătălina Ponor – a ajuns în ultimul act la bârnă, dar a ratat finala la sol, aparat la care a cucerit un argint la Londra acum 4 ani. Unica reprezentantă a României în concursul feminin, a avut o evoluție excelentă la bârnă, unde este cotată cu șanse mari la o medalie. Deasemenea, Robert Glinţă s-a calificat surprinzător în finala probei de 100 de metri spate. El a ocupat locul al 4-lea în semifinale, fiind întrecut doar de un american, un australian și un francez. Robert Glinţă este campion mondial de juniori la această probă – titlu cucerit anul trecut la Singapore și care i-a adus calificarea la Rio. Finala la 100 de metri spate va avea loc marți dimineață.