Confidenţialitate

Cătălina Ponor, medalie de aur, iar Diana Bulimar argint la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha

Cătălina Ponor a obţinut medalia de aur în finală la bârnă, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha. Gimnasta, cvintuplă medaliată olimpică,  a concurat pentru prima dată într-o competiție internațională după retragerea de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

În vârstă de 28 de ani, Cătălina Ponor a intrat în finală cu cea mai mare notă și s-a impus cu 14,650 puncte.

Argintul i-a revenit sportivei Thauany Lee de Araujo, din Brazilia, cu 14,150 puncte, iar bronzul Filipei Martins, din Portugalia, cu 13.900 puncte.

Cătălina Ponor a revenit la pregătiri în urmă cu un an, după trei ani de la retragere, dar în toamnă a suferit o intervenţie chirurgicală la tendonul lui Ahile, care a ţinut-o în afara pregătirilor câteva luni, interval în care a avut loc şi Campionatul Mondial de la Glasgow.

 Și gimnasta Diana Bulimar a câștigat medalia de argint la sol, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha.

Diana Bulimar a intrat a treia în finala de la sol, fiind notată cu 14,125, cu care a obţinut medalia de argint.

Medalia de aur a fost obținută de Giulia Steingruber, din Elveția, cu 14,700 puncte, iar medalia de bronz a fost câștigată de gimnasta din Ungaria Zsofia Kovacs Ungaria cu 13,925 puncte.

În aceeași finală a mai concurat și gimnasta Dora Vulcan. Ea a intrat penultima în finală şi a obţinut nota 12,900, ocupând locul 7. A impresionat prin graţia cu care şi-a executat exerciţiul, însă a fost sancționată pentru o greșeală de aterizare la ultima linie acrobatică.

catalina ponor BUN

diana bulimar

sursă foto – Facebook/ Federația Română de Gimnastică