Confidenţialitate

Ministrul Drulă: Sindicatul de la metrou trebuie să plătească pagubele produse de greva de vineri | AUDIO

Sindicatul de la metroul trebuie să plătească pagubele produse de greva de vinerea trecută- spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Metrorex depune astăzi o plângere la Tribunalul București pentru a-și recupera pagubele. E vorba de aproape 3 milioane de lei, după cum a calculat compania bucureșteană.

”Nu există nicio intenție de a da vreun pas înapoi, nimeni nu scapă de răspundere. Astăzi, Metrorex va depune o acțiune la Tribunalul București pentru despăgubirea Metrorex de către Sindicat pentru pagubele de peste 2,8 milioane de lei cauzate în acea zi în care metroul nu a putut circula. Ca să fie foarte clar. Acțiunea de despăgubire este îndreptată împotriva sindicatului USLM, pe românește, vom cere banii de la Rădoi și de la sindicatul pe care-l conduce”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor dă asigurări că acțiunile penale merg înainte. Cătălin Drulă spune că Metrorex va trece printr-o reorganizare, altfel nu ar putea plăti salariile din bugetul actual:

”Bugetul prevăzut și veniturile Metrorex nu acoperă plata salariilor la nivelul actual pentru angajații actuali. Așa că, există doar variante matematice simple: ori se acceptă de către sindicat o renegociere, ori se ajunge la disponibilizări, sau mai există și varianta a treia, care e din punctul meu de vedere cel mai puțin fericită dar dacă nu există înțelepciune se va ajunge acolo, și anume insolvența. Iar o companie care intră în insolvență are libertăți mari de a face și concedieri și scăderi de salarii. Nu sunt un scop în sine, este vorba doar de sănătatea economică a unei companii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.