Confidenţialitate

Cătălin Botezatu: ”Credem în continuare că focul a fost pus intenţionat în clubul Bamboo”

Clubul Bamboo nu a luat foc de la o țigară și nici de la o defecțiune a instalației electrice – au spus patronii localului, într-o conferință de presă. Ei nu exclud varianta ca focul să fi fost pus intenționat.

Cătălin Botezatu, fost acționar al clubului, susține că incendiul a izbucnit într-o încăpere care asigura accesul către o ieșire de urgență, iar acolo nu exista nici măcar o priză. Draperiile din acea încăpere au luat foc – a precizat Cătălin Botezatu.

“Credem în continuare, există o ipoteză pe care nu au exclus-o nici măcar pompierii că a fost pus intenţionat deoarece vorbim despre o încăpere în care nu există nici măcar o priză, nicio sursă de lumină, nu a fost nimic aprins decât semnalul cu «EXIT». Nu avea acces nimeni acolo, dar acea încăpere era deschisă deoarece era dotată cu o ieşire de evacuare. În acel moment, nu a intrat nimeni, era lumina stinsă şi totuşi de acolo a pornit incendiul, de la acele draperii care au luat foc”, a spus designerul Cătălin Botezatu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patronul Bamboo, Joshua Castellano susține că după incendiul din Colectiv, în clubul Bamboo s-au făcut lucrări de reamenajare, astfel încât localul să respecte noua legislație și să aibă cât mai multe căi de evacuare.

“De când s-a întâmplat chestia asta cu Colectiv, acum un an și ceva, toată legislația s-a schimbat. Din acel moment noi am început să refacem tot ce înseamnă structură Bamboo. De la structura de rezistență ignifugată și tot restul, la instalațiile electrice, la mai multe ieșiri de siguranță, la ignifugare și schimbare materiale din interior. Toată instalația electrică a fost schimbată de la A la Z. Totul. Nu a existat nicio priză cum era făcută dinainte”, a precizat Joshua Castellano.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții Bamboo spun că făcuseră toate demersurile pentru obținerea avizului de la pompieri, iar acesta urma să fie acordat până cel târziu pe 30 iunie. În ceea ce privește autorizația de funcționare de la primărie, avocata clubului spune că a fost respectată legislația. Și totuși, clubul fusese amendat de primăria sectorului 2:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul din Bamboo nu a afectat fundația și structura de rezistență – spun reprezentanții localului. Ei au anunțat că vor începe lucrările de refacere a clubului, imediat după finalizarea anchetei la fața locului.

Între timp, procurorii au ridicat dispozitive pe care erau stocate imaginile din seara incendiului.

La Spitalul Floreasca, se mai află internate două persoane rănite în incendiul din clubul Bamboo, din cele 44 care s-au prezentat inițial la spital pentru îngrijiri medicale.