Cât costă Spotify în România. Care sunt diferențele dintre Spotify Gratuit și Spotify Premium

Luni s-a lansat oficial Spotify și în România, intrarea aplicației de streaming fiind așteptată încă de anul trecut, când mai multe surse anunțau lansarea în noiembrie 2017.

Odată cu intrarea pe piaţa din România, Spotify va fi disponibil în 65 de pieţe din întreaga lume.

Unul dintre principalele atuuri ale serviciului Spotify este personalizarea, ce permite fanilor să găsească muzica preferată în cel mai simplu mod, dar și să descopere noi piese și artiști, în baza preferințelor și a modului în care obișnuiesc să asculte muzică.

Când un utilizator nou se alătură comunităţii Spotify, el este invitat într-un proces numit ‘Taste Onboarding’, ce ajută Spotify să înţeleagă mai bine muzica pe care acesta o apreciază.

 Căutarea personalizată ce include opțiuni precum Daily Mix (o serie de playlist-uri ce îmbină melodiile preferate cu noutăţi ce ar putea fi pe gustul utilizatorului), Release Radar (un playlist format din melodii noi, în baza artiştilor cei mai ascultaţi, conţinut actualizat în fiecare zi de vineri) şi Discover Weekly ( un playlist creat în funcţie de obiceiurile specifice utilizatorului, disponibil în curând) fac muzica preferată mai accesibilă utilizatorilor, acesta fiind și motivul pentru care Spotify a ajuns să fie un serviciu atât de populară, cu o comunitate globală ce numără peste 159.000.000  de membri.

Spotify oferă în România atât o versiune gratuită, susținută prin conținut publicitar, dar și o versiune superioară, pe bază de abonament lunar.

Utilizatorii pot asculta melodiile preferate gratuit sau pot trece la Spotify Premium pentru 4.99 EUR pe lună.

Spotify Gratuit vs. Spotify Premium

Spotify – versiunea gratuită:

Muzică  ce poate fi ascultată gratuit oriunde pe dispozitive mobile, tabletă, computer, PlayStation®, Xbox, Waze şi altele

  • Utilizatorii au acces nelimitat la o diversitate de facilităţi precum mii de playlist-uri realizate de experţi sau playlist-uri personalizate în funcţie de preferinţele acestora
  • Dispozitive mobile: ascultă orice artist, album sau playlist în modul shuffle pe telefonul mobil, gratuit (Android şi iPhone)
  • Desktop / Tabletă: acces la cerere la întregul catalog de melodii Spotify, pe desktop sau tabletă, gratuit
  • Acces la toate playlist-urile realizate de experţi locali şi comunitatea noastră de iubitori de muzică din întreaga lume. Peste 2 miliarde în total.
  • Creează playlist-uri şi distribuie-le instant prietenilor prin Spotify, Facebook, Twitter, mesaj text sau email.

Spotify Premium:

Ascultă muzică şi când nu eşti conectat la internet. Orice melodie, fără reclame, pentru  4,99 Euro pe lună.

  • Muzică la cerere (fără shuffling), neîntreruptă de reclame, pe computer, PlayStation4® şi PlayStation3®, Xbox sau Waze
  • Cea mai bună calitate a conţinutului audio (320kbps).
  • Posibilitatea de a asculta chiar şi fără a fi conectat la internet
  • Foloseşte funcţia Connect pentru a rula Spotify pe boxe, TV sau în maşină

O perioadă de test gratuită de 30 de zile este disponibilă atunci când te abonezi la Spotify Premium folosind un card de credit sau de debit