Cât costă o călătorie cu trenul până la mare

CFR Călători a introdus de astăzi, 09 iunie, Trenurile Soarelui 2016 spre litoral. Durata călătoriei între București și Constanța va fi de doar două ore, promit oficialii CFR.

Peste 40 de trenuri vor asigura până pe 13 septembrie legături din toată țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. 11 dintre acestea vor merge până la Mangalia și vor opri în toate stațiunile importante. Iar trei dintre trenuri vor asigura legătura directă dintre Brașov și Constanța.

Pentru locuitorii din Sighetu Marmaţiei legătura cu litoralul se va realiza direct prin grupa de vagoane de la trenul Satu Mare- Mangalia.

Trenurile urmează să fie introduse treptat.

Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare şi prize, iar Trenurile Litoral BucureştiConstanţa şi retur, au în compunere şi vagon bar.

Prețuri

CFR Călători anunță și reduceri pentru turiștii care vor merge la mare cu trenul.

Prețul întreg pentru o călătorie București – Constanța, fără reduceri, este de 33,40 la tren Regio și de 60 lei la tren InterRegio.

Un bilet dus-întors are 10% reducere și costă la clasa a doua 60,90 lei la tren Regio și 108,80 lei la tren InterRegio.

Dacă biletele vor fi cumpărate anticipat cu 21 de zile sau peste reducerea este de 25% – adică 46 lei la tren InterRegio și 26,05 lei la tren Regio.

Vor fi oferte și pentru cei care cumpăra bilete în grup sau online. Pentru un minigrup de 2 – 5 persoane reducerea e de până la 25%, chiar 30% dacă sunt cumpărate online.

Pentru elevi și studenți, o călătorie la Trenul Tineretului, BucureştiConstanţa, biletul este de 18,65 lei. Toate tarifele menţionate includ şi tariful de rezervare loc de 3,9 lei.

Trenurile Litoral care circulă fără opriri intermediare, între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta BucureștiConstanța, este în medie de aproximativ 2 ore și 20 minute.

Legătura cu Delta Dunării

CFR a introdus un tren suplimentar și pe ruta București Nord – Tulcea Oraș, pentru cei care vor să ajungă în Delta Dunării.

IR 1989 cu plecare din Bucureşti la 06:42 şi sosire în Tulcea Oraş la ora 12:00.

IR 1988 pleacă din Tulcea Oraş la ora 13:35 şi sosește în Bucureşti Nord la ora 18:56.

Iar celelalte 4 trenuri Regio (2 dus/ 2 întors) din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS