Câştigătorii American Music Awards 2012

Canadianul Justin Bieber, în vârstă de 18 ani, s-a impus în toate cele trei categorii la care a fost nominalizat, obţinând inclusiv cel mai important trofeu al galei – cel de artistul anului 2012.

Rihanna, Kathy Perry, Maroon 5 şi Drake au fost depăşiţi de canadianul Justin Bieber în categoriile unde s-au concurat. Pe lânga titlul de artistul anului, el s-a impus la alte două categorii – ‘artistul pop/ rock preferat’ şi ‘albumul pop/ rock preferat (‘Believe’) -, a şi urcat pe scenă pentru a interpreta o versiune acustică a celui mai recent single al său, ‘As Long As You Love Me’, şi apoi, în duet cu Nicki Minaj, piesa ‘Beauty and a Beat’.

Rihanna a primit şi ea un trofeu, la categoria ‘albumul soul & R&B preferat’, cu materialul discografic ‘Talk That Talk’.

Carly Rae Jepsen, în vârstă de 26 de ani, s-a impus la categoria ‘artistul debutant al anului’, devansând în preferinţele publicului grupul One Direction, artistul australian Gotye, trupa indie-pop Fun şi rapperul J. Cole. Ea a interpretat piesa care i-a adus celebritatea, hitul din această vară, ‘Call Me Maybe’.

Grupurile britanice One Direction, care primise trei nominalizări şi The Wanted, care avea o nominalizare, s-au întors acasă cu mâinile goale, pierzând trofeul decernat la categoria ‘trupa pop/rock preferată’ în faţa mult mai cunoscutului grup american Maroon 5.

DJ-ul francez David Guetta a câştigat primul său American Music Award la categoria ‘muzică electronică/ dance’.

Katy Perry a fost desemnată ‘artista pop/ rock preferată’, Shakira s-a impus la categoria ‘artista latino preferată’, iar Beyonce a fost votată ‘artista soul preferată’. Niciuna dintre cele trei cântăreţe nu a fost prezentă la gala AMA 2012.

Cea de-a 40-a gală American Music Awards a avut loc duminică seară, la Nokia Theatre din Los Angeles.