Câștigătoarea „Operalia – the World Opera Competition”, invitată specială la ediția a VI-a a Balului Vienez de la Timișoara

Adela Zaharia, marea câștigătoare a ultimei ediții din acest an a concursului „Operalia – the World Opera Competition”, organizată de Placido Domingo, va urca pe scena Operei din Timișoara ca invitată specială la ediția a VI-a a Balului Vienez de la Timișoara.

Adela Zaharia, născută la Arad, este membră a ansamblului Deutsche Oper am Rhen din sezonul 2015-2016, unde a cântat rolul principal al lui Schneekönigin, Donna Anna în Don Giovanni și Najade în Ariadne pe Naxos. Ca fost membru al studioului de operă Komische Oper, ea a cântat și Micaëla, Helena în Visul unei nopți de vară, prințesa Nicoletta în L’amour des trois oranges, Elsbeth în Fantasio lui Offenbach și Pamina în producția lui Barrie Kosky, Die Zauberflöte.

Adela Zaharia a apărut în producția Kosky pentru debutul său la Gran Teatre del Liceu, Teatrul Bolshoi, Festivalul Internațional Edinburgh și Teatrul Grand Shanghai. Adela Zaharia este, de asemenea, câștigătoarea Marelui Premiu al Competiției Internaționale Haricleea Darclée în 2012.

După șase ani de existență, Balul Vienez de la Timișoara a reușit să se impună pe calendarul cultural al orașului și al regiunii ca cel mai mare eveniment cultural caritabil. An de an, comunitatea Balului Vienez de la Timișoara a strâns oameni de afaceri și cultură care s-au arătat deschiși la nevoile celor de lângă ei și care au fost pregătiți să fie generoși. Astfel, în fiecare an donațiile strânse prin acest eveniment au asigurat hrană și rechizite pentru 600 de copii și tineri din centrele locale are fundației internaționale United Way România.

Desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea Bal Vienez recunoscut la nivel internațional de către Primăria din Viena.