Confidenţialitate

Casa de Comerț UNIREA își extinde activitatea. Se lucrează la un magazin „concept” | AUDIO

Casa de Comerț UNIREA anunță că își extinde activitatea. Ar urma să cumpere un abator pentru sacrificarea animalelor, să deschidă o fabrică pentru procesarea legumelor, dar și un NOU magazin „concept”. Casa de Comerț UNIREA este o companie de stat, creată de ministrul Petre Daea din fostul mandat și care acum livrează legume și fructe către mai multe lanțuri de hipermarketuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea” SA are în plan, mai întâi, să cumpere un abator pentru sacrificarea animalelor pentru că ar fi numeroase solicitări „la export” spune șefa Casei Unirea pentru AGERPRES. Mariana Cotoi precizează că între cei interesați se numără miniștrii din Iordania şi Maroc.

(…) „este păcat să dăm animalele în viu când putem să le dăm sacrificate, respectiv cu valoare adăugată mai mare. În plus, am putea valorifica şi lâna” – spune șefa Casei Unirea, care amintește că „s-a semnat un contract de finanţare pentru construcţia celei mai mari fabrici de lână din Europa, la Vitomireşti în judeţul Olt.

Apoi, s-ar dori „deschiderea unei făbricuțe de procesare pentru legumele de calitatea a II-a şi a III-a”. Și se lucrează „deja la un magazin concept al Casei Unirea”. 10 milioane de euro – ar urma să coste investițiile, bani de la buget și, posibil, și din fonduri europene.

2022 a fost primul an în care Casa Unirea a avut profit, de peste 2 milioane de lei, iar unele finanțări europene au între condiții ca „ultimele două exerciţii financiare să fie pe profit”, mai spune Mariana Cotoi.

„Casa Unirea” livrează către marii retaileri, pe lângă legume şi fructe, și carne, dar se adresează și producătorilor de lactate, mezeluri, conserve, sucuri și altele.

De la vară ar urma să înceapă livrările și prin platformele de vânzări online și prin aplicațiile de livrare de alimente la domiciliu.

Vor fi produse diversificate, dar numai după ce se va întări şi echipa Casei care are în prezent doar 4 angajaţi – a mai spus șefa instituției.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Poluare pe râul Bistrița. Localnicii din zonă au fost informați prin ROALERT să nu folosească apa