Confidenţialitate

Poluare pe râul Bistrița. Localnicii din zonă au fost informați prin ROALERT să nu folosească apa

Pericol pe râul Bistrița. Locuitorii din mai multe comune aflate pe Valea Muntelui în județul Neamț au primit azi noapte mesaje de avertizare prin Ro-alert după ce autoritățile au confirmat prezenta unei porțiuni poluate cu ape de mină – transmite corespondenta Europa FM, Catrinel Cojocaru.

Angajații SGA Suceava au observat, sâmbătă seara, că râul Bistrița, pe raza orașului Broșteni, în zona localității Holda, prezintă o culoare cărămizie specifică poluării cu ape de mină.

Tronsonul de curs de apă afectat are o lungime de aproximativ 3 km. Unda de poluare se deplasează spre județul Neamț.

Potrivit prefectului de Neamț, Adrian Niță, sursa de poluare ar fi fosta platformă minieră Isipoaia, din incinta căreia se scurg ape de coloratură cărămizie.

Pentu stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii incidentului și pentru
determinarea impactului asupra râului Bistrița, s-a constituit o echipă de control care s-a deplasat în teren pentru verificare și recoltare de probe la fața locului.

De asemenea, un reprezentant al SGA Neamț s-a deplasat în teren pentru verificare și recoltare probe.

Unda de poluare a intrat pe teritoriul județului Neamț în jurul orei 21:30.

Locuitorii din comunele Borca, Farcașa și Poiana Teiului au fost informați despre aceasta poluare prin ROALERT, pentru a nu folosi apa din râul Bistrița în scopul adăpării animalelor și pentru a evita consumul de pește din râu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Prefectura Neamț