Confidenţialitate

Carmen Iohannis, cu elevii la vizita oficială a lui Klaus Iohannis alături de președintele Germaniei: „Întâmpinăm președinții, ne bucurăm de prezența lor. Nu am venit aici politic” | AUDIO

Klaus Iohannis, președintele României, a spus că greva din educație are și avantaje, în timp ce se afla la Sibiu într-o vizită oficială alături de Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Iohannis are un post de profesor de fizică blocat încă din anul 2000, când a fost ales primar al Sibiului. Întrebat ce părere are despre greva din educație, președintele României a spus, scurt, că această mișcare are și câteva avantaje: „Vedeți că până și greva Are ceva avantaje”.

Spre deosebire de Klaus Iohannis, prima doamnă a refuzat să comenteze subiectul, spunând că scopul plimbării cu elevii este acela de a întâmpina președinții la Sibiu.

Jurnalist: La dumneavoastră în liceu nu este grevă?

Carmen Iohannis: „Noi nu suntem în liceu, noi suntem să întâmpinăm președinții, să ne bucurăm de prezența lor”.

Jurnalist: Cum vi se pare că colegii dumneavoastră sunt în grevă și încă așteaptă o rezolvare… Îi susțineți?

Carmen Iohannis: „Eu nu am venit aici politic, ci am venit împreună cu clasa mea să-i întâmpinăm pe președinți. Atât facem”.

Carmen Iohannis, profesoară de engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, se află printre cadrele didactice care nu iau parte la greva organizată în învățământul românesc.

Profesorii au intrat în grevă luni, după mai multe discuții fără succes, avute cu actuala Guvernare, legate de salarizarea din educație.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Greva profesorilor: Sindicatele au refuzat oferta Guvernului. Cadrele didactice au plecat în marș spre Parlament. LIVE UPDATE | VIDEO