Confidenţialitate

Carmen Dan: Nu îmi dau demisia – VIDEO

Carmen Dan a explicat, miercuri seara, de ce nu consideră că ar trebui să-și dea demisia de la conducerea Ministerului de Interne, așa cum i-a solicitat public șeful statului .

“Cererea demisiei e cel puţin nejustificată”, a spus Carmen Dan, susținând că cererea președintelui este una politică.

”Nu este o surpriză pentru nimeni, cu atât mai mai puțin pentru mine, că domnul președinte îmi cere demisia. E deja de notorietate această idee fixă a dânsului. De aceea, politic, îi răspund că nu mă intiminează astfel de cereri urgente, nici chiar în situația în care acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale”.

„O demisie o voi depune numai atunci când partidul mi-o va cere. Am discutat cu doamna prim-ministru și mă simt nevoită să dezamăgesc: nu-mi voi da demisia nici imediat, nici imediat”, a încheiat Carmen Dan declarația de presă, la finalul căreia a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Declarația este similară cu cea făcută de Teodor Meleșcanu, în urmă cu puțin timp. Într-o primă reacție, în exclusivitate la Europa FM, Teodor Meleşcanu declară că va demisiona dacă acest lucru îi este cerut și de premierul Viorica Dăncilă.

Cererea ca miniștrii Internelor și de Externe să demisioneze ori să fie demiși a fost formulată de președintele Klaus Iohannis, într-o declarație făcută miercuri de la Palatul Cotroceni.

”După atâtea probleme este evident că trebuie să existe şi urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia.

Vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Fiindcă nu au ştiut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne, imediat însemnând imediat”, a spus Klaus Iohannis.