Confidenţialitate

Cardurile de energie pentru plata facturilor pot fi folosite la oficiile poștale sau pe site-ul Poștei Române | AUDIO

Cardurile de energie pentru plata facturilor pot fi folosite începând de luni. Este vorba de acele tichete pe care le-au primit persoanele vulnerabile. Pot fi folosite la oficiile poștale sau pe site-ul Poștei Române, acolo unde platforma este deschisă.

Până la ora 12.00 aproape 5.000 de români au folosit cardurile de energie pentru plata facturilor: fie la curent, gaze naturale sau căldură. Aceste carduri au fost încărcate în primă etapă cu 700 de lei. A doua tranșă va fi în septembrie.

Cei mai mulți români cu venituri mici care au primit acest ajutor de la stat au mers să plătească luni facturile la oficiile poștale, spune la Europa FM șeful Poștei Române, Valentin Ștefan:

„Mi-am făcut griji mai ales că la unele oficii poștale erau câteva persoane încă înainte de deschiderea programului. De exemplu, la Oficiul poștal nr. 2 din București erau 3 persoane care așteptau să se deschidă oficiul poștal dimineața, dar nu e cazul. Deocamdată fluxul este normal, nu s-au format cozi, nu este nevoie de alte măsuri, dar urmărim și vedem cum evoluează.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În următoarea perioadă, cititoarele digitale vor ajunte la tot mai mulți poștași la nivelul țării. Cardurile de energie pot fi folosite și prin intermediul poștașului.

O altă variantă: pe site-ul Poștei Române. Acolo, beneficiarii trebuie să încarce cele trei documente scanate: cardul de energie, factura și buletinul:

„Pe site-ul Poștei Române, un link special dedicat acestui proiect, se dă click pe acel link, apare o pagină care necesită introducerea câtorva date plus introducerea documentelor scanate. Se trimite către Poșta Română aceste informații, beneficiarul va primi un email de confirmare că solicitarea este în curs de procesare și în termen de 5 zile maxim va primi un răspuns.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt aproape 4 milioane de români cu venituri sub 2000 de lei pentru care statul va acorda din bani europeni 2,2 miliarde de euro pentru aceste carduri.

Citește și: ANAF verifică beneficiarii cardurilor de energie. Unii dintre ei figurează cu venituri sub 2.000 lei, dar locuiesc cu persoane care câștigă 10.000 euro