Confidenţialitate

Cardurile sociale pentru alimente, încărcate cu o nouă tranșă începând din 15 aprilie | AUDIO

De luni, 15 aprilie, cardurile sociale pentru alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Sunt peste două milioane și jumătate de români care au astfel de carduri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cele 2,6 milioane de români care au card social de alimente nu vor primi toți odată tranșa de 250 de lei. Încărcarea cardurilor se face începând din 15 până pe 25 aprilie, a precizat pe pagina sa de Facebook ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Acestor ajutor este acordat o dată la două luni pensionarilor și persoanelor cu handicap ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 de lei, dar și familiilor cu copii în întreținere care nu au mai mult de 675 de lei lunar pe membru de familie. De asemenea, de astfel de tichete sociale pentru alimente beneficiază, potrivit legii, și persoanele fără adăpost.

Cardurile pot fi folosite atât în magazine pentru achiziția de alimente, cât și pentru mese calde în diverse localuri care acceptă plata cu aceste tichete electronice sociale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: O porțiune din Autostrada Bucureștiului – A0, cu o lungime de 13 km, dată spre circulație începând de luni | AUDIO