Confidenţialitate

Capitala României va depune candidatura pentru organizarea finalei UEFA Europa League din 2026 sau 2027 | AUDIO

Bucureștiul își va depune candidatura pentru organizarea finalei UEFA Europa League din 2026 sau 2027. Primarul general al Capitalei Nicușor Dan spune că a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii, dar pentru a putea găzdui un astfel de meci e nevoie de noi investiții la Arena Națională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Orașele interesate să găzduiască finala UEFA Europa League din 2026 sau 2027 își pot depune candidatura până pe 15 noiembrie.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan spune că a semnat deja angajamentul pentru depunerea candidaturii Bucureștiului, care va concura cu alte 3 orașe din Germania, Turcia și Scoția.

UEFA va anunța în mai, anul viitor, orașele care vor găzdui cele două finale.

România a mai găzduit o finală Europa League, în 2012, când Atletico Madrid a învins echipa Atletic Bilbao cu 3 la zero.

Edilul Nicușor Dan spune că primăria Capitalei și Federația Română de Fotbal trebuie să îndeplinească anumite cerințe impuse de UEFA și în acest sens trebuie făcute investiții „pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și pentru a elabora planul de mobilitate dedicat evenimentului”.

Din păcate, România nu are nici acum o linie de metrou care să lege aeroportul Henri Coandă de Capitală.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Simona Halep a contestat la TAS decizia prin care a fost suspendată 4 ani pentru dopaj | AUDIO