Confidenţialitate

Simona Halep a contestat la TAS decizia prin care a fost suspendată 4 ani pentru dopaj | AUDIO

Oficial, Simona Halep a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv decizia prin care a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Ea cere ca suspendarea să-i fie redusă. Sportiva va fi audiată în lunile următoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Simona Halep a făcut oficial apel la TAS fața de hotărârea pronunțată pe 12 septembrie de tribunalul independent Sports Resolutions. Campioana de Grand Șlem a anunțat încă de atunci că va contesta suspendarea de 4 ani, însă abia acum au fost îndeplinite condițiile.

Potrivit tribunalului de la Lausanne, Simona Halep cere ca decizia să fie anulată, iar sancțiunea sa să fie redusă.

TAS precizează că părţile implicate fac schimb de acte în scris, iar panelul de arbitri va decide constituirea cazului. Apoi, va fi stabilită inclusiv o audiere.
Nu se cunoaște momentan cât timp va dura procesul, însă decizia TAS va fi una finală şi inatacabilă.

A fost acuzată de două încălcări are regulamentului antidoping. Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep este legată de identificarea substanţei interzise Roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile din paşaportul său biologic de sportiv.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prima femeie pilot din istoria echipei Formula 1 McLaren, Bianca Bustamante. Din 2024, va reprezenta McLaren pe grila de start a F1 Academy | AUDIO