Confidenţialitate

Capitala, în scenariul roșu. Peste 8.000 de tablete au ajuns în școlile din București | AUDIO

Ministrul Educației susține că peste 8.000 de tablete care au cartele de internet inserate au ajuns deja în școlile din București, iar în sectoarele 2 și 4 ele sunt deja în posesia elevilor.

Inspectoratul Școlar propune luni Comitetului pentru Situații de Urgență, ce se va întruni la ora 15:00, ca de marți, toate unitățile de învățământ, de stat și private, să intre în scenariul roșu, dat fiind că duminică, în Capitală, incidența de infectare cu SARS CoV-2 a depășit 3 la mia de locuitori.

Monica Anisie va discuta luni cu toți directorii de școli, după ce unii părinți s-au plâns că elevii nu au primit încă tabletele promise astfel încât să poată participa la cursurile online.

Monica Anisie: „Pot să vă spun că, într-adevăr, au fost distribuite către unitățile de învățământ, deci fiecare inspector școlar de la fiecare sector mi-a spus în această dimineață că au fost distribuite către unitățile de învățământ. Prin urmare, doresc să am această video-conferință cu directorii, pentru a mă asigura că au ajuns și la copii. În Sectorul 2 și în Sectorul 4 am certitudinea că au ajuns și la copii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, inspectorul general școlar adjunct al Capitalei, Liliana Toderiuc, avertizează din nou cadrele didactice care refuză să predea online, invocând inclusiv lipsa internetului de acasă, că nu vor mai fi plătite.

Liliana Toderiuc: „Doar munca prestată poate fi remunerată. În al doilea rând, există la nivelul unității de învățământ posibilitatea de a constituii comisii de cercetare disciplinară. Cadrul didactic are posibilitatea, dacă acasă nu dispune de echipament tehnologic, astfel încât lecțiile să fie desfășurate de calitate, să meargă la școală și, pe echipamentele școlii, să desfășoare aceste lecții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.