Cântăreţul Billy Paul, interpretul piesei ”Me & Mrs. Jones”, a murit la vârsta de 80 de ani – VIDEO

Cântăreţul soul Billy Paul, interpretul piesei ”Me & Mrs. Jones”, a murit, duminică, la vârsta de 80 de ani, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul oficial al artistului, informează contactmusic.com.

Beverly Gay, managerul artistului, a confirmat informaţia şi a precizat că Billy Paul a murit în reşedinţa lui din New Jersey, la o săptămână după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Cântăreţul, al cărui nume real a fost Paul Williams, a început să cânte în oraşul natal, Philadelphia, în adolescenţă şi a colaborat în prima parte a carierei cu Charlie Parker, o legendă a muzicii jazz, care i-a devenit mentor.

La îndemnul lui Charlie Parker, Billy Paul a început o carieră solo după ce s-a înrolat în armata americană, în acelaşi detaşament cu Elvis Presley.

Şi-a lansat albumul de debut, ”Feelin’ Good”, la Cadillac Club, în 1968, prin intermediul casei de discuri Gamble Records, deţinută de legendarul producător muzical Kenny Gamble.

A dobândit celebritatea în 1972, odată cu lansarea piesei ”Me & Mrs. Jones”, ele cărei versuri vorbesc despre aventura unui bărbat cu o femeie căsătorită.

Piesa, care a fost scrisă de Gamble şi textierul Leon Huff, a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot 100 şi le-a adus textierilor Gamble şi Huff un premiu Grammy.

În plus faţă de piesa ”Me & Mrs. Jones”, cântăreţul a avut succes şi cu un cover după piesa ”Let ‘Em In”, interpretată de Paul McCartney şi grupul Wings, intitulat ”Am I Black Enought For You?”.

Billy Paul, unul dintre primii artişti care au promovat mişcarea Philly Sound, a lansat 15 albume de studio între 1968 şi 1988.

Artistul a împlinit vârsta de 80 de ani în ianuarie şi a primit cu acea ocazie o telegramă de felicitare din partea preşedintelui american Barack Obama. 
Articole Similare