Cântăreaţa Cyndi Lauper a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Cântăreaţa Cyndi Lauper şi actorul şi dramaturgul Harvey Fierstein au primit câte o stea pe Walk of Fame din Hollywood, într-o ceremonie comună ce a avut loc luni după-amiază, la Los Angeles, informează Reuters.

Evenimentul a celebrat colaborarea reuşită a celor doi artişti la musicalul de pe Broadway ”Kinky Boots”, premiat cu Tony, ce va fi jucat şi în Hollywood, la Pantages Theater, începând din această lună.

Cyndi Lauper_David Buchan (1)

Atât Cyndi Lauper, cât şi Harvey Fierstein militează de foarte mulţi ani pentru drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender).

Atunci când a fost invitat să comenteze deciziile luate de Bryan Adams şi Bruce Springsteen de a-şi anula concertele programate în statele americane care au adoptat legi care nu respectă drepturile LGBT, Harvey Fierstein a spus: ”Vom merge cu spectacolul «Kinky Boots» în Carolina de Nord, pentru că întâmplarea face ca noi să avem exact acel mesaj pe care oamenii de acolo trebuie să îl audă.

Totul a început cu persoanele transgender care au propria toaletă, iar noi avem în show-ul nostru o scenă în care personajul principal, un travestit, merge la baie – întreaga scenă se petrece într-o toaletă de bărbaţi. Aşadar, trebuie să transmitem acest mesaj. E minunat că Bruce Springsteen a decis că pentru el cea mai bună formă de protest este de a nu merge acolo. Însă, uneori, cel mai bun lucru este să te duci acolo”.

Cyndi Lauper_David Buchan (6)

Cyndi Lauper a adăugat: ”Trebuie să înţelegem că dacă începem să îi discriminăm pe alţi oameni, spunând «ce buni suntem, suntem liberi, suntem aşa şi pe dincolo, cu excepţia voastră», ar fi extrem de egoist şi nu ar trebui să facem asta, pentru că nu ştii niciodată când cineva te va arăta cu degetul. Ori suntem egali în drepturi, ori nu mai suntem. Suntem cu toţii liberi sau nu suntem liberi deloc. trebuie să răspândim acest mesaj. Voi merge şi eu în Carolina de Nord”.

Cyndi Lauper_David Buchan (7)

 

Cynthia Ann Stephanie Lauper, cunoscută sub numele de scenă Cyndi Lauper, este o cântăreaţă americană, născută pe 22 iunie 1953, în cartierul Queens din New York. Este una dintre cântăreţele emblematice ale anilor 1980 şi a devenit celebră graţie unor piese precum ”Girls Just Want to Have Fun”, ”Time After Time”, ”She Bop” şi ”True Colors”.

Foto: David Buchan

Sursă: News.ro