Confidenţialitate

Candidatul pentru funcția de ambasador SUA în România promite sprijin dublu pentru combaterea corupției

Hans Klemm

 Hans Klemm, ambasadorul desemnat de Departamentul de Stat și președintele Barak Obama pentru a reprezenta SUA în România a fost audiat azi noapte de Comisia de Politică Externă a Senatului de la Washington.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În fața senatorilor din Comisia de politică externă, Hans Klemm a lăudat România explicând că țara noastră a fost ani la rând între primii 10 contributori în Afganistan, iar acum participă la crearea Forței NATO de reacție rapidă.

Cât privește răspunsul României la agresiunea Rusiei, diplomatul a explicat că România, alături de NATO, a luat toate măsurile în vederea sporirii securității în zonă.

Pe de altă parte, Hans Klemm a lăudat Direcția Națională Anticorupție și a promis dublarea ajutorului american acordat DNA și societății civile pentru reducerea fenomenului.

,,România are instituţii independente puternice, foarte mulți oficiali importanți au fost cercetați, inculpaţi şi condamnaţi. Dacă voi fi confirmat în funcţie, promit că vom dubla ajutorul acordat instituţiilor anticorupţie din România şi societăţii civile, pentru a consolida principiile statului de drept”, a declarat Hans Klemm.

Diplomatul a fost întrebat și despre rolul strategic al României în ceea ce privește asigurarea securității energetice în zonă, în condițiile în care Statele Unite sunt interesate să investească în continuare în exploatarea resurselor de gaze românești.

România este ferită de presiunile Rusiei , este chiar un exportator de energie, exporturile sunt într-adevăr mici, rezervele de petrol și gaze sunt în scădere, dar cel puțin în acest moment, nu este vulnerabilă la presiunile Rusiei în condițiile în care toți vecinii sunt”, a spus Hans Klemm.

Diplomatul nominalizat să ocupe funcția de ambasador SUA în România a ocupat mai multe posturi în cadrul Departamentului de Stat, inclusiv în Japonia, Germania și Afganista.