Confidenţialitate

Când vom afla dacă vor crește pensiile și salariul minim. Răspunsul lui Nicolae Ciucă | AUDIO

Salariul minim și pensiile ar putea crește anul viitor, dar vom știm sigur acest lucru doar după ce va fi gata proiecția de buget pentru anul următor, transmite premierul Nicolae Ciucă. Șeful Guvernului a fost întrebat, astăzi, când se va alinia România la decizia Parlamentului European privind salariul minim la nivel european.

Nicolae Ciucă: „Există posibilitatea ca începând cu anul 2023 să susținem creșterea salariului minim și a pensiei”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am susținut încă de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, așa cum am discutat în coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei. Doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023”, a spus Nicolae Ciucă.

Despre tichetele sociale de 250 de lei pe care persoanele cu venituri mici le primesc în prezent, o dată la două luni, premierul spune că dacă vor exista bani la buget măsura va fi prelungită și anul viitor.

Nicolae Ciucă: „Trebuie să acoperim rata de creștere a inflației”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În funcție de evoluția situației și în funcție de fondurile de care dispunem, pe de-o parte trebuie să acoperim rata de creștere a inflației. De asemenea, în funcție de evoluția inflației și a economiei, așa cum am făcut anul acesta și am luat deja două măsuri de a asigura cetățenilor vulnerabili, cu salarii mici, cu pensii mici, acest sprijin financiar să gândim și să luăm măsuri similare și anul viitor”, a mai explicat Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Banca Mondială avertizează asupra unui risc de recesiune mondială, anul viitor