Confidenţialitate

Canada: Protest al șoferilor de camion față de vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru a trece graniţa terestră în SUA | VIDEO

Protestele în Canada împotriva măsurilor sanitare. Pentru a doua zi consecutiv au fost menifestații în capitala canadiană Ottawa. Iar şoferii de camioane, simpatizanţi ai “Convoiului libertăţii” au blocat o autostradă la celălalt capăt al ţării, în vestul Canadei.

 Capitala Canadei a fost scena unei ample mişcări de protest, iniţiată de şoferii de camion, care se opun obligativităţii vaccinării pentru a trece graniţa terestră în Statele Unite, cea mai lungă din lume.

Mulţi susţinători, care se opun în general restricţiilor sanitare în ansamblu, s-au îndreptat spre Ottawa pentru a-i sprijini pe şoferii de camion care au venit în convoi din toată ţara.

„De ce nu aș fi aici? Asta este democrația. Oamenii cred că autoritățile și-au depășit atribuțiile”, a spus la un post național de televiziune o protestatară.

În semn de solidaritate, şoferii de camion au blocat complet o autostradă în apropiere de graniţă, o arteră majoră pentru transportul mărfurilor între Canada şi Statele Unite.

În urma protestelor din capitală, poliţiştii au deschis anchete penale după ce mai multe monumente naţionale au fost profanate, iar o mașină a municipalității a fost avariată.

„Acest tip de comportament pune în umbră orice susținere pe care ar fi putut să o aibă această mișcare”, a spus Jim Wattson, primarul din Ottawa.

Potrivit presei canadiene, premierul Justin Trudeau şi familia sa au fost escortaţi sâmbătă din locuinţa lor într-un loc ţinut secret.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Sursa foto: Twitter / Northern Girl

Citește și: București: Amenzi după meciul Dinamo – FCSB