Campionatul Național al tăietorilor de lemne are loc în week-end la Sighișoara

Sâmbătă se va decide campionul României la tăiat lemne. Deținătorul titlului în competiția “Stihl Timbersports” – Dan Petrescu se va lupta cu încă nouă sportivi din toată țara, la Campionatul Național care va avea loc la Sighișoara, în piața Sigma, de la ora 15:00.

Pentru un loc în echipa reprezentativă ce va merge la Mondialul organizat în toamnă la Stuttgart, se vor mai întrece Nagy Botond, Ionel Mariniță, Costel Pleș, Carol Palfi, Nagy Csongor, Balazsi David, Ștefan Hodoroabă, Dumitru Drăgușanu și Szilard Cser, un atlet de doar 19 ani ce a avut evoluții foarte apreciate la concursurile internaționale pentru începători. Dintre ei se vor alege cei 4 membrii ai echipei naționale, iar probele sunt cele clasice: tăiere cu toporul, joagărul și motoferăstrăul.

Topoarele de competiție se fabrică doar în Noua Zeelandă, costă 600 de euro și sunt ascuțite cu un dispozitiv special. Deasemenea, un joagăr costă 2.600 de euro și după doar 10 tăieri va fi trimis în Australia pentru a fi reascuțit. În fine, o probă spectaculoasă este ce a “super-motoferastraului”, un “monstru mecanic” ce valorează peste 6.500 de euro și are 60 de cai putere, putând tăia un buștean de 40 de centimetri grosime în mai puțin de 4 secunde.

Campionatul Național al tăietorilor de lemne “Stihl Timbersports” a ajuns la a opta ediție în România, iar la nivel mondial se desfășoară de 31 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS