Confidenţialitate

Campania națională ”Donează sânge! Fii erou!”, în mai multe centre universitare

Mai multe organizații studențești îndeamnă tinerii să participe la o amplă acțiune de donare de sânge. Mobilizarea pentru campania națională ”Donează sânge! Fii erou!” se face în centrele universitare, dar și cu ajutorul rețelelor sociale.

În Cluj-Napoca, evenimentul este programat în perioada perioada 15-19 aprilie.

”Ca în fiecare an continuăm această inițiativă de a crește procentajul de donatori de sânge, astfel că vă invităm la următoarea campanie națională care se va desfășura în perioada 15-19 aprilie 2019, atât in Cluj-Napoca cât și în alte 10 centre universitare din România.
Scopul nostru este informarea cât mai corectă în ceea ce privește actul de donare de sânge cât și să aducem la cunoștință beneficiile pe care donarea de sânge le are dar și impactul asupra celor din jur.
O simplă donare poate salva 3 vieți! Haide să donezi! Nu e nevoie de prea mult efort pentru a salva o viață”, se arată în descrierea evenimentului creat pe Facebook de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj.

Proiectul a luat naștere în Cluj-Napoca, în anul 2001, când un grup de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie s-au mobilizat pentru a aduna donatori de sânge pentru o colegă studentă, care la acea vreme avea nevoie urgentă de transfuzie. Ulterior proiectul s-a dezvoltat și publicul țintă a crescut, treptat campaniile au fost promovate în rândul altor studenți iar mai apoi în rândul populației clujene capabile să doneze sânge.

De asemenea proiectul s-a dezvoltat și la nivel național, existând astfel 10 orașe partenere, membre ale Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România: București, Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea și Cluj-Napoca.