Confidenţialitate

Campania internă din PNL nu afectează guvernarea, consideră Cîţu

Premierul Florin Cîţu dă asgurări că actuala campanie internă pentru șefia Partidului Național Liberal nu afectează guvernarea țării.

În această guvernare, nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localităţi fără canalizare, fără apă curentă sau localitate racordată la gaz sau electricitate”, a susţinut șeful executivului, candidat la președinția PNL.

“Această campanie internă nu afectează guvernarea României. Fiecare din dumneavoastră, primari, consilieri, ne vom face treaba mai departe pentru a-i asigura pe români că guvernarea merge mai departe. Nu lăsăm guvernarea deoparte! Vă mai rog ceva: să duceţi mesajele despre această guvernare! Sunt multe, bune, dar nu ajung la toţi românii”, a precizat Florin Cîţu, luni, la conferinţa de alegeri a PNL Constanţa.

“După 6 luni, cheltuielile cu investiţiile sunt mai mari de 21 miliarde de lei, au crescut cu 32% faţă de anul trecut. Ar trebuit să ştie toţi românii că în primul trimestru din 2021 pentru prima oară avem o creştere economică bazată doar pe investiţii şi nu pe consum. Prin investiţii dezvoltăm România. (…) Multe din reforme s-au împotmolit în Parlament. Ce ţine de Guvern am făcut! Cheltuielile de personal în buget sunt mai mici ca procent în PIB ca anul trecut. (…) Doar împreună putem câştiga. Ne facem treaba, dar dacă aceste lucruri nu ajung mai departe pot fi acoperite de gălăgia competititorilor noştri”, a adăugat Florin Cîţu.

“Noi am intrat în politică pentru a face lucruri bune pentru români, nu pentru noi. E adevarăt că mă întâlnesc cu primarii la Guvern pentru că primarii sunt cei care implemeneteză proiecte pentru România. De aceea trebuie să discutăm cu ei. În această guvernare, nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localităţi fără canalizare, fără apă curentă sau localitate racordată la gaz sau electricitate”, a mai spus Florin Cîţu.

La congresul PNL din toamnă, Ludovic Orban va candida pentru un nou mandat la șefia formațiunii.

“Fiecare dintre dumneavoastră aveţi în mâini soarta partidului. Sigur că unii au o strategie prin care aduc preşedinţi de filiale în susţinerea candidaturii lor. Strategia mea este cu totul şi cu totul diferită. Eu ştiu că fiecare membru al PNL are discernământ, are o responsabilitate pentru viitorul PNL şi va participa la luarea deciziei în mod activ, pentru că decizia nu trebuie să fie apanajul a 20, 30, 70 de oameni, în decizia pe care o luăm despre viitorul PNL trebuie să conteze doar membrii PNL şi nicio altă entitate din exteriorul PNL, pentru că la urma urmei este destinul pe care îl vom avea împreună fiecare dintre noi, membrii PNL”, a spus acesta la Constanţa, în şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean PNL.

Actualul președinte al PNL a reafirmat că a fost, este şi va fi garantul unităţii partidului.

“Până la Congres mai sunt două luni, avem timp să ne gândim, avem timp să cântărim. Fiecare membru al PNL trebuie să participe în acest proces de asumare a unei decizii care să ducă PNL pe drumul cel bun. Sigur că am văzut foarte multe mesaje de unitate şi eu vă spun din capul locului că eu nu trebuie să lansez mesaje de unitate, pentru că eu am fost, sunt şi voi fi un garant al unităţii PNL Pentru că doar asigurând unitatea PNL putem să punem bazele performanţei pe care PNL are capacitatea de a le realiza”, a subliniat Ludovic Orban.