Confidenţialitate

Camera Deputaților aprobă, în calitate de for decizional, înființarea Agenției de Administrare a Bunurilor Sechestrate

Deputații sunt de acord cu înființarea Agenției de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

Proiectul de lege a fost aprobat de Camera Deputaților – for decizional în acest caz – cu 221 de voturi pentru, 9 abțineri și un singur vot împotrivă.

Legea merge, așadar, la promulgare.

În plen, deputații UDMR s-au abținut de la vot considerând că legea este neconstituțională.   Deputatul UDMR, Marton Arpad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Agenția de Administrare a Bunurilor Sechestrate ar urma să identifice și să urmărească bunurile provenite din săvârșirea de infracțiuni, să administreze bunurile sechestrate în cadrul unui proces penal și, ulterior, să le valorifice – după cum declara, înainte de vot, ministrul interimar al Justiției – Robert Cazanciuc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Numărul angajaților urmează să fie stabilit de Guvern, prin Ministerul Justiției – după ce deputatul UDMR – Marton Arpad – i-a atras atenția președintelui Camerei – Valeriu Zgonea – că nu Parlamentul poate decide acest lucru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Senatul a respins, în calitate de primă Cameră sesizată, legea

Senatul a respins, la 13 octombrie, proiectul de lege care prevede înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

Au fost doar 66 de voturi pentru, 36 împotrivă și 6 abțineri.

Ar fi fost necesare 84 de voturi astfel încât proiectul să fie aprobat.

Atunci, ministrul Robert Cazanciuc a susținut că respingerea reprezintă un vot împotriva intereselor României. Cum votul avea loc într-o zi de marți, 13, ministrul spera ca parlamentarii din Camera superioară să demonteze ideea că sunt oricând capabili de o ”marțe neagră”.

Robert Cazanciuc spune ca proiectul – întocmit cu ajutorul unor judecători, procurori, specialiști din Franța, Statele Unite și Olanda va avea succes.