Confidenţialitate

Cadrele medicale vor primi stimulentul pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 în starea de urgență

Medicii de familie, specialiștii din ambulatoriu dar și medicii și asistenții de la sate vor primi stimulentul pentru îngrijirea bolnavilor de COVID 19, în perioada stării de urgență, de anul trecut.

Ministerul Sănătății a modificat legea prin care poate acorda câte 4.500 de lei de persoană pentru o perioadă de două luni.

Banii vor ajunge la peste 20.000 de cadre medicale, luna viitoare, explică medicul Raluca Zoițanu, președinte al Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie:

„Problema în legislație e că scria doar personalul salariat și medicii de familie nefiind salariați, proprietarii cabinetelor lor, nu se încadrau în lege.  Stimulentul s-a acordat doar atunci, în cele două luni ale stării de urgență, și s-a acordat că așa scria în lege, dar banii, practic, nu s-au transferat, au fost tot felul de întârzieri, de probleme legislative. Suntem foarte mulțumiți că s-a rezolvat, chiar era o cerință veche, de anul trecut, din iunie tot solicităm acești bani promiși. Probabil că în cursul lunii aprilie vom primi și banii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.