Fugit dintr-un spital din Galați, bulgarul suspect de coronavirus a încercat din nou să scape

Cetățeanul bulgar cu simptome de coronavirus care a fugit dintr-un spital din Galați și a băgat 7 persoane într-un centru de carantină a încercat din nou să scape. El a fost fost prins când încerca să sară gardul spitalului.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Poliţia Galaţi a fost sesizată miercuri de Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi că un cetăţean bulgar, internat în spital şi suspectat de infecţie cu noul coronavirus, a fugit din spital după ce a tăiat plasa de protecţie a geamului de la salonul unde era izolat.

Cetăţeanul bulgar a fost prins la ieşirea din orașul Galaţi, într-un microbuz care mergea spre Bucureşti, în care mai erau 7 persoane.

Bulgarul a fost dus din nou cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar cele 7 persoane cu care a intrat în contact au fost duse într-un centru de carantină.

În aceeași seară, cetățeanul bulgar a fost observat de jandarmii care păzeasc Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi când încerca să sară gardul spitalului și a fost din nou condus în salonul unde este internat.

„Facem precizarea că cetăţeanul bulgar nu este confirmat ca fiind suspectat de contactarea acestui virus”, precizează sursa citată.

A fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS