Confidenţialitate

Bugetul Ministerului Sănătății, suplimentat de Guvern cu 570 de milioane de lei | AUDIO

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătății cu 570 de milioane de lei, bani din fondul de rezervă.

Sumele vor fi cheltuite, între altele, pe teste PCR pentru depistarea coronavirusului și achiziția de Remdesivir, medicament folosit în cazul bolnavilor de COVID-19 în stare gravă, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă.

„Se asigură fondurile necesare pentru derularea activităților programelor prioritare în cadrul programelor naționale de sănătate, asigurarea testării de laborator prin metoda PCR a persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS CoV-2, continuarea vaccinării antigripale a persoanelor din grupele aflate la risc de a contracta gripa. Suma de 65 de milioane de lei va fi utilizată de Ministerul Sănătății pentru achiziția medicamentului Remdesivir, necesar pentru tratarea pacienților cu infecție COVID”, a declarat Ionel Dancă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ședința de guvern de joi, Executivul a mai aprobat alocarea a 60 de milioane de euro, bani europeni, pentru proiecte privind realizarea unor unități mobile de terapie intensivă pentru spitalele de urgență.

„32 milioane de euro vor fi alocate pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar diferenta de 30 milioane de euro vor fi alocate pentru realizare de astfel de capacități medicale mobile la nivelul unor spitale județene”, a mai spus șeful de cabinel al premierului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.