Confidenţialitate

BUCUREŞTI: Trafic restricţionat pentru un ceremonial de comemorare a victimelor Holocaustului

Circulaţia va fi restricţionată luni, în intervalul orar 09.00 – 12.30, pe unele perimetre ale străzilor Lipscani şi Anghel Saligny din Capitală, pentru un ceremonial organizat la Memorialul Victimelor Holocaustului.

Va fi închis traficul rutier pe str. Anghel Saligny, perimetrul cuprins între Splaiul Independenţei şi strada Lipscani şi pe strada Lipscani, perimetrul cuprins între strada Ion Brezoianu şi strada Anghel Saligny.

Brigada Rutieră le solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă în zonă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

An de an, la 9 octombrie, sunt omagiate victimele Holocaustului din România.

Au trecut 76 de ani de la deportările în Transnistria, care au urmat pogromului legionar din Bucureşti, din ianuarie 1941, şi celui de la Iaşi, din iunie acelaşi an, care rămân unele dintre cele mai întunecate episoade din istoria naţională.

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 672/5 mai 2004, a fost aprobată data de 9 octombrie, ce marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941, pentru comemorarea oficială, în plan naţional, a Zilei Holocaustului.

X