Confidenţialitate

București: Sectorul 1 încă nu are un primar confirmat de BEC

Situația de la Sectorul 1 rămâne în continuare prilej de dispute politice și acuzații de fraudă.

Ambii candidați cotați cu cele mai multe șanse și-au proclamat victoria, deși din exit-poll și datele prezentate de BEC pare că există un nou primar clar desemnat de locuitorii Sectorului 1 –Clotilde Armand.

La Sectorul 1, după numărarea a 93,69% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,32%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,46%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

Noaptea trecută, voluntarii USR și PLUS au rămas să păzească buletinele de vot și procesele verbale, după cum au relatat pe Facebook.

Secţia 4 de Poliţie a fost sesizată luni, prin apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Potrivit DGPMB, persoanele în cauză au fost identificate şi au fost conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept.

Incidentul a fost semnalat iniţial pe Facebook de Clotilde Armand, candidatul susţinut de USR PLUS şi PNL pentru funcţia de primar al Sectorului 1.

Clotilde Armand a susţinut că angajaţi ai Primăriei Sectorului 1 ar fi fost implicaţi în fraudarea proceselor verbale de la alegeri.

Preşedintele PSD a anunțat că a depus o plângere la BEC prin care solicită renumărarea voturilor la alegerile de la Sectorul 1.

“Numărătoarea paralelă ne dă că domnul Dan Tudorache a câştigat alegerile cu 200 şi ceva de voturi şi atunci aveam aceste întrebări: e posibil să fi fost introduse eronat în softul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale.

Avem acest drept să vedem aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenție în direct la o emisiune TV.