Confidenţialitate

BUCUREȘTI: PSD cere renumărarea voturilor în Sectorul 1

Partidul Social-Democrat cere renumărarea voturilor în Sectorul 1 din București, prin vocea lui Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a anunțat că a depus o plângere la BEC prin care solicită renumărarea voturilor la alegerile de la Sectorul 1.

„Avem o numărătoare paralelă. Fiecare reprezentant al unui partid în secţia de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, care e simplu, şi se adună voturile.

Numărătoarea paralelă ne dă că domnul Dan Tudorache a câştigat alegerile cu 200 şi ceva de voturi şi atunci aveam aceste întrebări: e posibil să fi fost introduse eronat în softul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale. Avem acest drept să vedem aceste lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenție în direct la o emisiune TV.

Înaintea declarațiilor din partea PSD au fost acuzațiile de fraudare transmise de Clotilde Armand pe Faceebok.

Secţia 4 de Poliţie a fost sesizată luni, prin apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Potrivit DGPMB, persoanele în cauză au fost identificate şi au fost conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept.

Incidentul a fost semnalat iniţial pe Facebook de Clotilde Armand, candidatul susţinut de USR PLUS şi PNL pentru funcţia de primar al Sectorului 1.

Clotilde Armand a susţinut că angajaţi ai Primăriei Sectorului 1 ar fi fost implicaţi în fraudarea proceselor verbale de la alegeri.

Sunt suspiciuni de fraudă, nu doar în Sectorul 1.

„Dovada că se fură voturile USR-PLUS.

Am avut curiozitatea să verificăm secțiile de votare în care, conform site-ului AEP, am avut zero voturi la Consiliul general al municipiului București.

Iată cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi.

Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS”, a scris Năsui pe Facebook, unde a atașat poze după procesul-verbal din secție, cu 164 de voturi în dreptul USR-PLUS, și după rezultatul afișat pe site-ul AEP, unde Partidul Națiunea Română apare cu 164 de voturi, mai multe decât PSD.