București: Restricţiile de circulaţie din zona Eroilor vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat şoseaua din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile. Purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei, Alexandru Ichim, afirma că de restricţiile de circulaţie vor fi afectaţi în special cetăţenii care locuiesc în cartierele Drumul Taberei şi Militari.

Acesta a mai spus că a fost convocată în regim de urgenţă Comisia Tehnică de Circulaţie.

La sediul Primăriei Capitalei a avut loc, duminică, o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, la care au fost discutate măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a zonei, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie.
In cladirea din zona, sunt 14 persoane cărora li s-a pus în vedere faptul că, din cauza tasării, există un potenţial risc asupra structurii de rezistenţă a clădirii. 4 persoane au apelat la o formă de ajutor pusă la dispoziţie de constructor, au fost cazate la hotel. Restul de 10 au optat pentru varianta cazării la rude.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari a fost închis sâmbătă, în urma unei surpări de teren cauzate de lucrările la extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou.

Potrivit Ministerului Transporturilor, au apărut deformări în şosea din cauza lucrărilor la extinderea magistralei de metrou încă de vineri, constructorul luând o serie de măsuri.
“Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei staţiei de metrou Eroilor în zona intersecţiei dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltraţii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului.

Fenomenul s-a declanşat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 de metri cubi de beton”, arata comunicatul Ministerului Transporturilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS