BUCUREȘTI: Protest al angajaților societății de transport în comun

Sindicaliștii Societății de Transport București (fosta RATB) vor protesta, luni, între orele 11.00 și 15.00, la Autobaza Militari.

Angajații cer eliminarea discriminării salariale între angajați, asigurări CASCO pentru parcul auto sau evaluarea riscurilor pentru angajați.

„Luni, 28.01.2019 între orele 11:00-15:00, protestăm la Autobaza Militari, iar scopul îl constituie: Recuperarea banilor furați de conducere pentru indemnizația de concediu; Recuperarea banilor furați de conducere pentru libere și consecutive; Susținerea Statului Personalului din Transportul Public Local; Asigurări CASCO pentru parcul auto; Pentru muncă egală vrem plată egală”, potrivit unui comunicat al sindicatului.

„Un alt scop important al protestului este încadrarea în condiții deosebite sau speciale de muncă și obținerea grupei de Muncă. Grupa de muncă înseamnă pensionarea anticipată. Vrem condiții de muncă corecte pentru șoferi, mecanici și personalul autobazelor dar și salatizare corectă și egală pentru șoferi, mecanici și rest personal”, adaugă comunicatul.

Președintele sindicatului, Florin Ivan, a declarat pentru Mediafax că șoferii vor participa la acest protest în afara programului de lucru, iar călătorii nu vor fi afectați.

“Societatea de Transport Bucureşti – STB SA anunţă că, în urma eforturilor făcute în ultimele trei zile de salariaţi şi de echipele de intervenţie, luni, 28.01.2019, va fi asigurată circulaţia normală pentru întregul parc programat (280 de tramvaie, 181 troleibuze şi 931 autobuze)”, se precizează într-un comunicat.

Numeroasele avarii apărute la liniile de contact în urma condiţiilor meteo extreme înregistrate în ultimele zile au perturbat programul de transport, circulaţia vehiculelor STB  desfăşurându-se cu mare dificultate.

Astfel, au fost înregistrate 115 avarii la reţeaua electrică a tramvaielor şi troleibuzelor, din cauza crengilor sau a arborilor căzuţi pe firul de contact, iar STB SA a fost nevoită să ia măsuri pentru preluarea călătorilor din zonele afectate şi pentru a fluidiza anumite artere. Au fost înfiinţate şapte linii navetă de autobuze (665, 670, 696, 610, 621, 632 şi 641) pentru a compensa lipsa tramvaielor şi troleibuzelor blocate în traseu.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS