Bucuresti: Prima editie a “Spotlight Festival”

Large Pendulum WaveIn Capitala, intre 23 si 25 aprilie, va avea loc festivalul „Spotlight”, aflat la prima editie, in timpul caruia spatiul de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piața Națiunilor Unite si Calea Victoriei se va transforma într-o expoziție-gigant, prin intermediul instalațiilor interactive și al spectacolelor de lumini. In Centrul Vechi, veti fi invitati la o plimbare printr-o padure de lumina. In fata cladirii Băncii Naționale a României, vor fi intalati 80 de stâlpi de neon, dispuși aleatoriu.

Tot in cadrul festivalului publicul va admira instalatii prezente la evenimente similare internationale, cum ar fi un pendul luminos urias sau baloane mari luminate. Va putea fi vazut si un vas fantoma, o hidro-holograma prezenta si la Amsterdam Light Festival, anul trecut.

La festival vor fi prezente si alte instalatii luminoase prezente la evenimente similare internationale. In plus, fatadele mai multor cladiri, cum ar fi Biblioteca Centrala, Muzeul National de Arta sau Palatul CEC vor fi iluminate arhitectural de artistii invitati in cadrul festivalului.

Publicul va putea vedea si expozitia de fotografie „Lumina pentru Romania”, realizata de Asociatia Free Miorita, in cadrul campaniei de instalare de sisteme cu panouri fotovoltaice. Dupa lasarea intunericului, expozitia va fi iluminata de o instalatie realizata din becuri opait si felinare. Deschiderea oficiala a Spotlight Festival va avea loc joi, 23 aprilie, de la ora 20.00, si va fi marcata de un concert sustinut de Robin and the Backstabbers si Alternosfera, pe Strada Franceza din Centrul Istoric.

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial , scopul acestei acțiuni fiind acela de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS