Confidenţialitate

București: Numărul bolnavilor cu forme grave de COVID-19, în creștere. Pacienții, nevoiți să aștepte eliberarea unui loc la spitalul Victor Babeș | AUDIO

În București, au fost raportate, în ultimele 24 de ore, 446 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar medicii spun că a crescut numărul celor internați cu forme grave de boală.

La Spitalul Victor Babeș, mulți pacienți se prezintă din proprie inițiativă la camera de gardă, fără să mai aștepte ambulanța, a spus la Europa FM, managerul Spitalului Victor Babeș, Emilian Imbri.

“Observăm o creștere  a numărului de cazuri care se prezintă la spital, deși este spital COVID și nu se internează decât pacienții cu test pozitiv. Există spitalele acestea care sunt doar COVID. Aici, nu ar trebui să apară nimeni pe jos, cu mașina personală. Aici se ajunge cu salvarea, cu microbuzul de la ISU. Și-așa este aglomerat. O îmbulzeală din asta nu face bine”, a spus Emilian Imbri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Spitalul Victor Babeș din Capitală, pacienții sunt nevoiți să aștepte să se elibereze un loc pentru a fi internați. În ultima lună, locurile s-au eliberat mult mai greu, pentru că bolnavii au avut nevoie de mai multe zile de spitalizare, spune managerul Emilian Imbri.

”Spitalul Babeș este plin. Capacitatea este la maximum. Sigur, în fiecare dimineață, se fac externări. Dar faceți o comparație: acum o lună-două, noi făceam externări și aveam 70-80 de locuri libere în spital și câte 70 în modulul din Pipera. Astăzi, de exemplu, după ce s-au făcut externările, am rămas cu vreo 20 de locuri în spital și cu 25 în Pipera, dar eu vă asigur că la ora 4. (n.r. 16.00) noi nu mai avem disponibile locurile acelea despre care spuneam. Deci, pe lângă faptul că vin cu o simptomatologie mai severă, ceea ce necesită mai multe zile de stat în spital, nu se mai eliberează locurile atât de repede”, a spus managerul Spitalului Victor Babeș

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unii pacienți stau ore în șir pe scaune, cu masca de oxigen, până să ajungă în saloane, a precizat doctorul Emilian Imbri.

“Disconfortul este că două, trei, patru ore pot să stea într-o cameră de gardă, pe un pat, pe o canapea sau chiar pe scaun, asta se întâmplă, nu trebuie să ne ascundem și nu trebuie să ne fie frică de lucrul ăsta. Bolnavul chiar se simte bine, că știe că în dimineața respectivă, făcându-se externări, va ocupa un pat în spital și va fi în siguranță în continuare. Cam asta se întâmplă în momentul de față”, a spus Emilian Imbri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.