Confidenţialitate

Bruxelles-ul rămâne sub alertă maximă. O mie de oameni sunt pe urmele lui Abdeslam

Belgia este în continuare amenințată de teroriști, din acest motiv autoritățile de la Bruxelles au decis să prelungească cu încă o săptămână alerta maximă, nivel 4 din 4, pentru orașul-capitală. Totuși, de mâine școlile din Bruxelles se vor redeschide iar metroul va circula din nou. În acest context, Ministerul de Externe de la București a prelungit atenționarea de călătorie pentru cetățenii români. Între timp, Salah Abdeslam, considerat unul dintre autorii atentatelor de la Paris, este în continuare liber. Autoritățile cred că acesta primește ajutor chiar de pe teritoriul Belgiei.

 

Aseară premierul Belgian Charles Michel și-a reiterat recomandarea ca locuitorii Bruxelles-ului să evite locurile cu o concentrație mare de oaemni precum concertele, evenimentele majore, transportul în comun și centrele comerciale aglomerate.  Măsurile de securitate vor fi relaxate deabia de mâine – spune premierul.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timp ce asigură securitatea autoritățile belgiene mai au o misiune. Salah Abdeslam este încă de negăsit. O mie de oameni sunt pe urmele lui, după cum a declarat ministrul belgian de interne, Jan Jambon.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anterior, presa belgiană a relatat că Salah Abdeslam ar fi fost văzut într-o mașină pe o autostradă care face legătura cu Germania, însă informația nu a fost confirmată oficial.