Brian Johnson, solistul trupei AC/DC, intenţionează să facă muzică în continuare

Brian Johnson, solistul trupei AC/DC, căruia medicii i-au spus că riscă să îşi piardă definitiv auzul dacă va continua să concerteze pe stadioane, a anunţat, marţi, că nu se va retrage din activitatea muzicală, informează Associated Press.

Într-o declaraţie dată publicităţii, marţi, prin intermediul agentului său de presă, Brian Johnson spune că intenţionează să continue să înregistreze muzică în studiouri şi îşi va continua tratamentul pentru a-şi ameliora auzul.

Rockerul britanic va fi înlocuit de Axl Rose, solistul trupei Guns N’ Roses, pentru concertele pe care trupa AC/DC le mai are programate în turneul său mondial „Rock or Burst World Tour”.

Brian Johnson spune că s-a simţit ”complet strivit” atunci când a aflat că nu va mai putea să cânte pe scenă şi s-a simţit îngrozitor de rău gândindu-se că îşi dezamăgeşte fanii. Dar, potrivit spuselor sale, şi-a păstrat o atitudine optimistă şi speră că auzul lui se va ameliora suficient de mult pentru a-i permite să revină pe scenă cu ocazia unor concerte de amploare.

Secţiunea europeană a turneului „Rock or Bust” reîncepe pe 7 mai, la Lisabona (Portugalia), şi se va încheia, pe 12 iunie, în Aarhus (Danemarca), trecând prin oraşe ca Sevilla (Spania), Viena (Austria), Praga (Cehia) şi Londra (Anglia). Datele pentru concertele din America urmează să fie anunţate.

Axl Rose va continua şi turneul său alături de Guns N’ Roses, ”Not In This Lifetime Summer Stadium Tour”.

Trupa AC/DC a anunţat recent că cele 10 concerte pe care le avea stabilite în turneul nord-american vor fi reprogramate, după ce solistul Brian Johnson a fost sfătuit de medici să renunţe imediat la turneu, din cauza riscului de a-şi pierde definitiv auzul.