Confidenţialitate

Brazilia: Senatorii recomandă punerea sub acuzare a lui Jair Bolsonaro pentru gestionarea pandemiei în mod dezastruos | AUDIO

În Brazilia, senatorii au votat un raport ce recomandă punerea sub acuzare a președintelui Jair Bolsonaro pentru modul dezastruos în care a gestionat pandemia. Sunt 9 capete de acuzare, inclusiv crime împotriva umanității. Raportul va fi înaintat astăzi procurorului-șef al Braziliei. Președintele Jair Bolsonaro a respins toate acuzațiile.

Peste 600 de mii de oameni au murit din cauza COVID-19 în Brazilia, țară aflată pe pe locul 2 în lume la acest capitol, după Statele Unite.

În raportul de peste 1300 de pagini, se menționează că politica președintelui Jair Bolsonaro a încurajat răspândirea coronavirusului în speranța că se va obține imunitatea de turmă.

În afară de crime împotriva umanității, președintele brazilian este acuza, între altele, de instigare la crimă, falsificre de documente, folosire abuzivă a fondurilor publice și răspândirea de știri false despre pandemie. Alături de acesta, sunt acuzate două corporații și alte 77 de persoane, inclusiv3 dintre fiii președintelui.

Citește și: DSP București: Rata de infectare scade sub 16 la mia de locuitori

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.