Confidenţialitate

BRAŞOV: Zilele oraşului continuă pe 1 Mai

Amânate cu o săptamână din cauza vremii nefavorabile, Zilele Brașovului au coincis, în acest an, cu minivacanta de 1Mai.

Turiștii aflați la munte se pot bucura și pe 1 Mai de târgurile meșteșugarilor și de străzile transformate în restaurante, în centrul Brașovului.

Pentru că sunt foarte mulți turiști la munte, edilii au decis preungirea Zilelor Brașovului pană pe 1 Mai, inclusiv. După ce Piața Sfatului a fost o mare scenă pentru concerte în aer liber, aici va răsuna muzica în continuare, pentru că un DJ întreține în continuare atmosfera.

Cei care își petrec minivacanță la munte sunt așteptați în zonele de restaurante stradale, special create cu această ocazie. Strada Diaconu Coresi, de exemplu, este „strada cu vin românesc și bere artizanală”.

Amatorii de distracție se pot desfăta cu mancăruri tradiționale ungurești, siropuri de casă, mancare de oaie, bulz, suc de mere, cafea la nisip și multe altele. De asemenea, târgurile meșterilor populari sunt în continuare deschise.

Duminică, mii de oameni au asistat,  în centrul municipiului Braşov, la Parada Junilor, deşi a plouat şi a fost frig.

Parada Junilor a fost cel mai aşteptat moment al Zilelor Braşovului și s-a desfăşurat pe traseul deja tradiţional: Piaţa Unirii, strada Mureşenilor, Bulevardul Eroilor, Strada Republicii, Piaţa Sfatului, Strada Apollonia Hirscher, strada Poarta Schei, Pietrele lui Solomon.

În Piaţa Unirii, şapte cete de juni au înconjurat de trei ori statuia Eroului Necunoscut, apoi au defilat călare prin centrul oraşului, însoţiţi de fanfară şi salutând oamenii prezenţi.

Deşi a fost amânată cu o săptămână din cauza vremii, junii i-au întâmpinat pe cei prezenţi cu tradiţionalul ”Hristos a înviat“, iar mulţimea, printre care şi mulţi turişti străini, a răspuns ”Adevărat a înviat“.

După paradă, junii s-au retras la Pietrele lui Solomon, la petrecerea câmpenească la care au fost invitaţi toţi cei prezenţi. Din cauza vremii însă mulţi oameni au preferat să plece acasă după paradă.

Junii sunt ”flăcăi“ care erau luaţi din familie şi duşi pentru o perioadă la Pietrele lui Solomon, unde erau supuşi unui antrenament dur care să-i pregătească pentru apărarea cetăţii Braşovului.