Brașov: Procurorii au început ancheta în cazul planorului găsit în Masivul Postăvarul

După ce sâmbătă a fost găsită aeronava disparută în luna august la Brasov, autoritățile au demarat ancheta specifică pentru elucidarea condițiilor în care a avut loc accidentul. Cercetarile la fața locului au fost întrerupte sâmbătă aseară, odată cu lăsarea întunericului și au fost reluate în această dimineață.

Ancheta în cazul aeronavei prăbușite în Masivul Postăvarul este condusă de procurorii Parchetului Curţii de Apel Braşov şi de specialistii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile. Dupa ce sâmbătă, echipele de intervenție au ajuns la epava aeroplanului, s-a putut confirma faptul că aeronava este cea considerată disparută în 6 august, pentru care, la acel moment, s-au derulat ample acțiuni de cautare.

În interiorul planorului, a fost găsit și trupul pilotului Mircea Crăciun. Zona a fost izolată, iar anchetatorii au prelevat probe de la locul accidentului. Cercetarea la fața locului a fost sistată după lăsarea întunericului și a fost reluată duminică dimineață. Potrivit anchetatorilor, tot duminică vor fi preluate și transportate către IML rămășițele omenești găsite în carlingă. Transportul acestora, dar și cel al epavei aeronavei nu sunt facile, deoarece, echipele de intervenție trebuie sa tranziteze prin padure o zona abrupta de traseu nemarcat.

Potrivit Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă zona în care a fost găsit aeroplanul a fost inclusă, de mai multe ori, în cursul verii, în cautarile si verificarile realizate cu efective marite, însă aparatul de zbor nu a putut fi identificat atunci din cauza desimii pădurii.

Foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS