Confidenţialitate

Brașov: O ursoaică cu pui a atacat o gospodărie din Fundata

Jandarmii din Braşov au fost solicitaţi să intervină, miercuri dimineaţă, în localitatea Fundata, unde o ursoaică și doi pui au intrat într-o gospodărie, unde au atacat animalele, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Ciprian Aldea.

Aldea a precizat că jandarmii au fost sesizaţi prin 112, în jurul orei 6.00, că o ursoaică cu doi pui au coborât într-o gospodărie de pe strada Roia de Jos din localitatea Fundata.

Jandarmii au fost sesizaţi că ursoaica a luat un miel, pe care îl mănâncă în curtea apelantului. Au fost alertaţi de la domiciliu doi subofiţeri din cadrul Postului de jandarmi montan Bran şi au fost alertaţi paznicii de vânătoare din zonă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.

Jandarmii au ajuns la gospodăria localnicului după aproximativ 45 de minute, însă ursoaica nu se mai afla acolo, fiind alungată de către localnici. Jandarmii şi paznicul de vânătoare au rămas la faţa locului, a precizat sursa citată.

Locuitorii din Fundata au făcut zeci de sesizări, în ultima perioadă, privind atacuri ale urşilor şi mistreţilor în gospodăriile lor. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.