Brașov: Militar mort în timpul unui exercițiu

Un militar, în vârstă de 30 de ani, a murit în timpul unui exercițiu, care a avut loc miercuri pe un aerodrom privat de la Zărnești.

Bărbatul s-a parașutat dintr-o aeronava militară, în zona dintre localitățile Râșnov și Tohanul Nou, însă s-a accidentat grav la aterizare.

A fost găsit inconștient și a fost cerut, de urgență, ajutorul echipelor medicale.

Un echipaj SMURD a încercat resuscitarea militarului mai bine de o jumătate de oră, însă bărbatul nu a răspuns manevrelor, iar medicii au declarat decesul acestuia.

Potrivit MApN, locotenentul Gabriel-Cristian Dinicică, din Direcţia informaţii militare, avea 30 de ani, fiind angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2013. El era căsătorit şi avea un copil.

Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar.

Aeronava în care se afla militarul era un AN 2 și aparținea Aeroclubului privat din Zărnești. Aparatul era închiriat de MApN pentru exerciții.

Joi, dimineaţă, vor fi organizate în toate unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a locotenentului Gabriel Dinicică.

Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale, este alături de familia militarului căzut la datorie şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS