BRAȘOV: Bărbat amendat pentru că ţinea captive cinci căprioare în curtea casei

Un bărbat din localitatea braşoveană Caţa în curtea căruia poliţiştii au descoperit, în timpul unei razii, cinci căprioare ţinute captive, a fost amendat cu 1.000 de lei şi riscă să îi fie întocmit dosar penal. Totodată, animalele sălbatice au fost confiscate.

Cele cinci căprioare au fost descoperite de către poliţişti în timpul unei razii făcute în scopul combaterii faptelor de braconaj. Potrivit poliţiştilorl bărbatul ţinea animalele în propria curte, lucru interzis de lege, astfel că el a fost amendat cu suma de 1.000 de lei şi riscă dosar penal, în condiţiile în care nu a putut doveni provenienţa căprioarelor, catalogate ca animale sălbatice.

„Activităţile specifice efectuate au relevat faptul că în gospodăria unui bărbat în vârstă de 59 de ani, din localitatea Caţa, era ţinute în captivitate, fără autorizare, cinci exemplare mature din specia căpriori, respectiv trei femele şi doi masculi, contrar prevederilor legale. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 23 lit. f din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Braşov.

Conform aceleiaşi surse, căprioarele au fost confiscate.

„Exemplarele identificate urmează să fie predate în custodia statului român. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea stabilirii circumstanţelor în care bărbatul a intrat în posesia animalelor sălbatice“, se mai arată înt comunicatul de presă al Poliţiei Braşov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS