Confidenţialitate

Booking a încetat colaborarea cu hotelul din Olanda care a refuzat cazarea unui cercetător pe motiv că este român

Platforma de rezervări Booking a încetat colaborarea cu hotelul din Olanda care a refuzat cazarea unui român. Turistul român a primit un mesaj de la Booking prin care i se comunică acest lucru, dar și că îi vor fi returnați banii pentru cazare.

Alexandru Hegyi este cercetător științific. Lucreză în arheologie la Centrul de Studii pentru Asia de Sud-Est și, în prezent, locuiește în Japonia.

A ajuns în atenția tuturor după ce și-a făcut o rezervare la un hotel din Tilburg, Olanda, iar reprezentanții hotelului l-au sunat să-i spună că rezervarea i-a fost anulată din cauză că e român.

Bărbatul a făcut reclamație la Booking, platforma prin intermediul căreia și-a făcut rezervarea, iar  aceasta și-a încetat colaborarea cu hotelul respectiv.

Într-un mesaj transmis românului, reprezentanții Booking i-au scris că nu sunt de acord cu un astfel de comportament din partea partenerilor și că banii plătiți pentru o noapte de cazare, puțin peste 100 de euro, îi vor fi returnați.

Subiectul a fost tratat și de Cătălin Striblea, la România în Direct, alături de ascultătorii Europa FM. Urmăriți aici emisiunea integrală:

Foto: Colaj Facebook / Alexandru Hegyi

Citește și: Marea Britanie: Protest de cinci săptămâni anunțat de agenții serviciului de paşapoarte. Și profesorii anunţă noi zile de grevă