Confidenţialitate

Un turist român, refuzat să se cazeze la un hotel din Olanda din cauza naționalității. „M-au etichetat ca fiind un infractor”. MAE s-a autosesizat

Turistul român căruia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Olanda din cauza naţionalităţii sale a luat legătura cu agenția olandeză antidiscriminare. Și Ambasada României  la Haga a cerut clarificări, în regim de urgență, de la hotel și Primăria din orașul Tilburg.

Cercetătorul român Alexandru Hegyi a dezvăluit, pe rețelele sociale, că rezervarea pe care o făcuse la un hotel din orașul olandez Tilburg i-a fost anulată din cauza naţionalităţii sale.

În mesajul primit de la reprezentanţii hotelului, aceștia i-au explicat, politicos, că nu îl pot primi din cauza unui acord cu municipalitatea, în baza căruia hotelul nu cazează români, întrucât aceștia sunt implicați în activități ilegale. „M-au etichetat ca fiind un infractor doar pentru că am vrut să stau o noapte acolo în timp ce îmi vizitam niște prieteni din oraș”, a scris turistul român pe Facebook.

După ce a făcut publică pe reţelele de socializare atitudinea hotelului, el a fost contactat de un consilier local din Tilburg, care i-a spus că a cerut puncte de vedere cu privire la acest caz, politicianul olandez admiţând că problema este „mai amplă”.

Într-un raspuns la o solicitare Europa FM, Ministerul român de Externe precizează că s-a autosesizat în legatură cu această situație, iar Ambasada României la Haga a cerut informații suplimentare și clarificări cu privire la acest incident de la primăria din Tilburg și de la hotelul care ar fi anulat rezervarea cetățeanului român.

Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice mențin legătura cu turistul român.

Alexandru Hegyi a fost nevoit să se cazeze în alt oraş, dar ne-a transmis că a făcut mai multe sesizări, inclusiv la agenția olandeză antidiscriminare, care, în prezent, face o anchetă amănunțită.

Între timp cercetătorul român a fost contactat și de un jurnalist olandez.

Foto: Colaj Facebook / Alexandru Hegyi

Citește și: Booking a încetat colaborarea cu hotelul din Olanda care a refuzat cazarea unui cercetător pe motiv că este român