Confidenţialitate

Marcel Boloș, despre „Palatul împăratului”: „Nu cunosc acest subiect. Trebuie să fie la Secretariatul General al Guvernului”. USR cere documente privind vila de 7 milioane de euro | AUDIO

„Mergeți la Secretariatul General al Guvernului ” – acolo îi trimite șeful Finanțelor, Marcel Boloș, când este întrebat de jurnaliști de ce se cheltuiesc milioane de euro pentru o vilă de protocol în perioadă de criză, în timp ce taxele cresc.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, cel care aprobă fondurile pentru Regia protocolului de Stat, instituția care acordă vile de protocol.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalist: „Cum vi se pare această sumă, în contextul în care se vorbește despre reducerea cheltuielilor bugetare?”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor:Nu cunosc acest subiect. Trebuie să fie la Secretariatul General al Guvernului și ei vă pot da mai multe informații. Noi dăm bugetul la nivelul de ordonator principal de credite, adică dăm bugetul ordonatorilor de credite și ei își repartizează mai apoi pe obiective.”

Jurnalist: „Nu-i o sumă mare 7 milioane de euro?”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Nu cunosc subiectul și nu vreau să mă pronunț asupra lui.”

USR denunță, din Parlament, afacerea „Palatul Împăratului” și reclamă că, în paralel… s-ar pregăti „un fotoliu cald” pentru Marcel Ciolacu la Palatul Cotroceni

Mai întâi, partidul cere explicații de la Regia protocolului de Stat privind vila care i s-ar pregăti președintelui Klaus Iohannis după încheierea mandatului.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a făcut un experiment pe holurile Parlamentului

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Drulă, liderul USR: „O locuință unifamilială cu o suprafață de 1.200 de metri pătrați. 7 milioane de euro investiți pentru viitoarea casă a lui Klaus Iohannis de după mandat. Și totul, din bani publici. 1.200 de bani publici. Am făcut un experiment public și l-am rugat pe colegul meu Iulian… Iulian, câți pași ai făcut până acolo?”

Iulian: „55 de pași”.

Cătălin Drulă, liderul USR: „35 de metri cred că sunt până acolo. Culoarul are vreo 8 metri lățime. Să zicem vreo 300 de metri pătrați. Suntem în Casa Poporului, o clădire imensă, și acest hol de 300 de metri pătrați este abia un sfert din cât va fi viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis. Aceasta este sfidarea regimului PNL-PSD, în care doar privilegiile contează.”

USR cere documente privind această vilă – prin solicitări oficiale –  și de la premier și Secretariatul General al Guvernului, care are în subordine Regia protocolului de Stat – RA-APPS

În paralel cu pregătirea unui „palat” pentru Klaus Iohannis, se aprobă în Parlament și propunerea PSD ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie, cu 3 luni mai devreme față de data la care s-ar încheia actualul mandat.

La Senat, a fost adoptat proiectul de lege iniţiat de UDMR la care PSD a depus un amendament în acest sens, pentru devansarea scrutinului.

Senatoarea Simona Spătaru: „Alegeri mai repede cu 4 luni pentru președinție. Cui să-i fie de folos? Lui Marcel Ciolacu”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Din nou, o combinație marca PNL-PSD. La Senat au modificat o altă lege pentru alegerile prezidențiale. Ce să facă, ce să facă? Alegeri mai repede cu 4 luni pentru președinție. Cui să-i fie de folos? Lui Marcel Ciolacu. Poate v-ați fi așteptat, desigur, fiind țara cu cea mai mare inflație din Europa, după 2 ani și jumătate cu ei la guvernare, să se ocupe și de măsuri fiscale. Să mai reducă din taxe și impozite. Să ridice taxa pe boală. Nu știu. Să mai construiască ceva: școli, spitale. Să se mai uite în jur, la ce are nevoie România. Nu. Desigur că se ocupă doar de combinații”, a declarat senatoarea Simona Spătaru.

Propunerea legislativă va ajunge acum în Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Marcel Ciolacu, despre „Palatul Împăratului”, din ancheta Recorder – o investiție de 7 milioane de euro din bani publici: „Nu vă pot răspunde dacă este pregătită pentru președinte sau nu” | VIDEO