Confidenţialitate

Bogdan Licu: Procurorii DNA care au propria unitate de interceptare sunt total depăşiţi | AUDIO

Actualul procuror general interimar al României, Bogdan Licu, vrea ca toate interceptările şi filajele, în alte dosare decât cele de siguranţă naţională, să fie făcute de o structură subordonată procurorului general.

Intervievat în vederea ocupării funcţiei de prim-adjunct al procurorului general, Licu a declarat că, în prezent, procurorii DNA care au propria unitate de interceptare sunt total depăşiţi şi nu pot asigura mereu urmărirea suspecţilor.

După anul 2016, când Curtea Constituţională a decis că SRI nu mai poate face interceptări decât în dosare de siguranţă naţională, DNA şi-a făcut propria unitate de urmăriri, iar celelalte parchete apelează la Poliţie.

“Ne-a luat pe toți prin suprindere decizia Curții Constituționale și am renunțat la activitatea unui serviciu super-profesionist, care avea foarte mulți oameni care se ocupau de asemenea activități. Nu este vorba de concentrarea informației într-o singură mână, informația oricum circulă. Acest serviciu unic, dacă ar fi înființat, va trebui, automat, să fie sub coordonarea directă a procurorului general”, a spus Robert Licu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul Bogdan Licu a recunoscut şi că a greşit atunci când şi-a dat doctoratul, dar neagă că ar fi copiat din alte lucrări. El a explicat că a cerut în instanţă să renunţe la titlul de doctor, titlu obţinut după susţinerea unei lucrări coordonate de fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Jurnalista Emilia Şercan a scris de mai multe ori că actualul procuror general interimar a plagiat în lucrarea de doctorat.